Makaleler5 Temmuz 2021Amazon Merch

Amazon Merch, tasarımcılar için sunduğu ürün baskı hizmetidir ve bu servis ile tasarımlarınızı tişört gibi üzerine baskı olabilecek giysiler veya günlük kullanım eşyaları üzerine yaparak herhangi bir masraf yapmadan amazon üzerinden satışını yapabilirsiniz.

Amazon Merch Detaylı Rehberi

Amazon Merch, kendi tanımıyla “Hiç bir yatırıma veya maliyet hesaplamasına gerek duymadan, tasarımlarınızı birer “Amazon ürünü” gibi tüm dünyada satmanıza olanak sağlayan” bir amazon servisidir.

Kısacası siz, “ürün tasarlayıp” bunu Amazon’a yükleyerek Amazon üzerinden yukarıdaki tanımda denildiği gibi herhangi bir yatırım veya ürün alımı gibi maliyetlerle uğraşmadan kazanç elde edebilirsiniz.

Biz de bu makalemizde sizlere Amazon Merch nedir, nasıl üye olunur ve ipuçları hakkında detaylı bilgilendirme yapacağız.

 

Amazon Merch Hesabı Nasıl Açılır?

Amazon Merch hesabı, klasik bir kayıt olma prosüdürü ile olmamaktadır bunun yerine “davet usulü” ile Amazon Merch hesabı açabilmektesiniz. Bunun için;

  • Öncelikle,eğer Amazon üyeliğiniz varsa Merch by Amazon sayfasına girip “Kayıt Ol (Sign up)” butonuna basarak merch by amazon daveti alabilirsiniz, eğer Amazon hesabınız yoksa önce bir hesap oluşturmalı sonra davet gönderebilirsiniz.
  • Karşınıza  Amazon sizi değerlendirmeye alacağı bir form çıkacaki bu formu doldurarak neden Merch kullanıcısı olmanız gerektiğini ifade etmeniz gerekiyor.
  • Bu işlemler bittikten sonra Amazon sizi “bekleme listesine” alacaktır. Amazon’un dünya çapında milyonlarca kullanıcıs olduğunu göz önünde bulundurursanız onay işlemi biraz zaman alabilir.

Amazon Merch ile Nasıl Ürün Oluşturulur?

Yukarıda yer alan kayıt işlemlerinizi yapıp daha sonra onaylandığınızda, Amazon size onaylandığınıza dair bir e-posta gönderip oturum açacağınız web sayfasına yönlendirmektedir. Giriş yaptığınızda altta yer alan bir ekran ile karşılaşacaksınız (Resimdeki tasarım değişkenlik gösterebilir)

merch by amazo yönetim paneli
Amazon Merch Yönetim Paneli

Bu yönetim paneli üzerinden yeni tasarımlarınızı yükleyebilir, var olan tasarımlarınızı düzenleyip yönetebilir, satış rapor ve analizlerinize ulaşabilirsiniz. Amazon Merch yönetim paneli üzerinde;

  • Available submissions: Yükleyebileceğiniz tasarım sayısını göstermekte
  • Published products: Şuan Amazon üzerinde satışta olan tasarımlarınızın sayısını göstermekte
  • Tier: Amazon Merch sisteminde “satıcı seviyesi” bulunmaktadır. Bu da sizin seviyenizi göstermektedir. Bu seviyeye göre tasarım yükleme kapasitenizin ne olduğunu görebilirsiniz.

Şimdi adım adım yönetim panelinden nasıl ürün yükleyeceğinizi resimli olarak gösterelim.

  1. Adım: “Add products” butonuna bastıktan sonra gerekli şart ve koşullar kısmını geçip ürün türleri (tişört, sweatshirt, yastık, telefon kılıfı, taşıma çantası gibi) seçme ekranında size uygun ürünü seçiniz.

    Amazon Merch Ürün Seçenekleri
    Amazon Merch Ürün Seçenekleri
  2. Adım: Hangi ürün türünü seçecekseniz üzerinde yazan “Upload Artwork” veya altında olan “Edit Details” butonuna basınız. Eğer tasarımın nasıl olacağı hakkında emin değilseniz Amazon’un size sunduğu tasarım şablonlarını indirerek fikir edinebilirsiniz.

    Amazon Merch Tasarım Şablonu Örneği
    Amazon Merch Tasarım Şablonu Örneği
  3. Adım: Tasarımını hazırladıktan sonra geriye sadece satış fiyatını belirlemen kalıyor. Satış fiyatını belirle ve yayınla, işte bu kadar. Bundan sonra ürünün durumunda değişiklikler olacaktır, bu durumları şu şekilde açıklayabiliriz:
    Draft: Tasarımınızı yayına alana kadar çalıştığınız sürece ürününüz “Taslak” durumuna kalmaktadır.
    Under Review: Tasarımınızı yayına aldıktan sonra Amazon, içerik politikasına aykırı bir durum olup olmadığını kontrol ettiği “İnceleme Aşaması”dır.
    Rejected: Eğer tasarımınız Amazon Merch’in yayınlama politikalarına uymuyorsa ürününüz yayınlanmaz ve “Reddedildi” durumuna geçer.
    Strarted Process: Eğer tasarımınız Amazon Merch’in yayınlama politikalarına uyarsa, ürününüz “İşleme Alınmaya Başladı” durumuna geçererk Amazon’un kütüphanesine girer..
    Processing: Ürün işleme alınmaya başladıktan kısa bir süre sonra listeleme için süreç başlatılır.
    Pending Your Approval: Amazon size bir “ön onay” işlemi sunar ve size ürününüzün kısa bir bölümünü inceleyerek Amazon’a “Tamamdır” dediğinizde ürününüz “Yayında” durumuna geçiş yapar.
    Live: Ürününüz Amazon listelemesine girdiğinde durumu “Yayında” olarak görünecektir. Para kazanmaya daha doğrusu satışa başlamaya bu aşamada başlayabilirsiniz
    Removed: Eğer ürününüz yayına alındıktan sonra 180 gün içinde satılmazsa veya Amazon içerik politikasına aykırı bir durum olursa ürün “Silindi” durumunda görünür.

Hangi Ürünler Üzerine Baskı Yapabilirim?

Tasarımlarınızın baskısını alabileceğiniz ürün yelpazesi biraz sınırlı görünsede çeşit olarak çok fazla baskı yapabileceğiniz alan bulunmaktadır. Bunlar;

  • Giysi Baskıları: Amazon Merch ile Tişört (ön ve arka kısma), Sweatshirt (ön ve arka kısma), V Yaka Tişört (ön ve arka kısma), Kolsuz Tişört (ön ve arka kısma), Uzun kollu tişört, bisiklet yaka tişört, kapüşonlu sweatshirt (fermuarlı veya fermuarsız) üzerlerine baskı yapabilirsiniz
  • Popsocket: Telefonlarınızı kolayca kavrama ve tutmaya yarayan mıknatıslı telefon arkasına yapıştırılan tutma aparatı üzerine baskı yapabilirsiniz.
  • Kol Çantası: Kol çantası üzerine dilediğiniz tasarımın baskısını yapabilirsiniz.
  • Yastık: Yastık üzerine dilediğiniz tasarımı yapabilirsiniz.

Amazon Merch ile Satış Yapma İpuçları

Yüzlerce başarılı Amazon satıcısından derlediğimiz bilgiler ışığında özet sunduğumuz ipuçlarını takip ederek siz de tasarımlarınızdan Amazon ile kazanç elde edebilirsiniz.

  • Satışa başlamadan önce “araştırma” en önemli faktörlerden bir tanesidir. Örneğin, bayan influencer’ların dikkatini telefon tutucu daha çok çekebilir veya t-shirt tasarımınız ile niş bir topluluğu hedefleyebilirsiniz (Gamer kitlesi, hobi seçenekleri, çeşitli trend meme’ler gibi.) Tasarıma başlamadan önce yapacağınız tasarımın var olup olmadığını amazon arama motoru ile kontrol etmeniz, sizi bir adım öne geçirecektir.
  • Amazon’un içerik politikasını iyi okumanızda fayda var, çünkü telifi olan bir materyal yaptığınızda herhangi bir uyarı almadan direkt olarak hesabınız askıya alınabilir.
  • Ürün listelemesi yaparken Amazon SEO ile daha fazla satış yapabileceğinizi unutmayınız. (Ürün listeleme optimizasyonu satışınızı 300% artırır)
  • Yeni fikirler ve trendler için sosyal medya trendleri, google trendler gibi araçları kullanabilirsiniz. Çünkü bu trendler birden popüler olup çabuk tükenebilmektedir.
  • Amazon PPC reklamlarını kullanarak ürün satışınızı artırabilir böylelikle “Tier” seviyesini hızlıca yukarıya doğru çekebilirsiniz.
Paylaş